Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Verjaardagsfeestjes

Beste ouders,

Verjaardagen zijn voor een kind een super leuke belevenis! Uiteraard zijn er heel wat ouders (en kinderen) die de kindjes van de klas hierbij willen trakteren.
Alhoewel trakteren geen verplichting is, toch graag hierbij een woordje uitleg.

Hoe vieren we onze jarigen?
De jarige wordt op zijn verjaardag verrast met een mooie verjaardagskroon en in de klas wordt er voor hem/haar een feestje gevierd.
De jarige mag de ganse dag op de verjaardagsstoel zitten. We zingen en dansen samen met Jules op ons verjaardagslied, maken samen vuurwerk (niet echt natuurlijk!) en dan mag de jarige natuurlijk ook de kaarsjes op de grote taart uitblazen.
Wie daar als ouder een extra feestje van wil maken, kan dan naar eigen keuze het nodige meegeven naar de klas. Nogmaals dit is geheel vrijblijvend.

Enkele aandachtspunten/afspraken:

-In het kader van ons gezondheidsbeleid willen wij geen snoep als traktatie.

-Zakjes met snoep om mee te geven naar huis vinden wij eigenlijk minder leuk dan een traktatie die we samen gezellig in de klas kunnen opeten. Dan wordt het pas echt een feestje!
Wat kan? Kleine cakjes, fruit (fruitsla, op een stokje,…), pannenkoeken, wafeltjes, ijsjes, toastjes met beleg,… mogelijkheden genoeg.

-Gelieve de juf op voorhand op de hoogte te brengen als u wil trakteren, dan kan dit ingepland worden in het klasgebeuren. Gelieve ook rekening te houden met de fruitdag (woensdag) of dagen waarop bvb. andere activiteiten zijn gepland zoals uitstappen.

-Wie liever niet trakteert met hapjes of drankjes, maar toch een extraatje wil doen, kan ook gaan voor een klasgeschenk. Zo kan u bvb. opteren voor een prentenboek voor de klas, of een spelletje… Vraag gerust advies aan de juf.
Kleine individuele geschenkjes per kleuter kunnen natuurlijk ook.

Lieve ouders, ik wil er u nogmaals op wijzen dat niemand verplicht is om te trakteren of iets te kopen voor de verjaardag van zijn kind. Maar als u dit toch doet, gelieve dan de afspraken te respecteren.
Ook als u liever niets meegeeft, wordt de verjaardag van uw kind even leuk gevierd en zal hij/zij zeker schitteren met een mooie verjaardagskroon.

Groetjes,

juf Annick

Advertenties