Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Gezondheidsbeleid

In het kader van het gezondheidsbeleid van onze school willen wij ook al onze kleinsten bewust maken van gezonde voeding. Want gezonde voeding kan ook lekker zijn…

  • Zoals in de klasafspraken staat vermeld houden wij onze tussendoortjes zo gezond mogelijk. ’s Morgens eten we fruit (indien nodig geschild en gesneden in een doosje). Koekjes mogen in de namiddag, maar niet met chocolade. Chips en snoep worden niet als tussendoortjes in onze klas gegeten. Yoghurt en platte kaas kan wel, maar dan als dessertje voor de refter. Daar kunnen de kleuters rustig aan tafel eten en in onze kring is dat wat moeilijker.
  • Woensdag = fruitdag!  Gelieve uw kleuter elke woensdag een stukje fruit (of groente) mee te geven en dit, afhankelijk van het soort fruit, geschild of gesneden in een doosje. Koekjes worden de woensdag niet gegeten en terug meegegeven naar huis. Vanaf oktober starten wij weer met ons TuttiFrutti-project. Dit houdt in dat uw kind ook via school mits betaling elke woensdag lekker fruit kunnen eten. Kinderen die niet instappen in dit project, brengen van thuis fruit of groente mee.
  • Vanaf dit schooljaar brengen we enkel nog water mee als drank op school. En willen we helemaal milieubewust zijn, dan brengen we ons drankje mee in een drinkbus. Zo hebben we minder afval.
  • In de klas zijn bekertjes aanwezig voor de kleuters die tussendoor dorst hebben en water van de kraan willen drinken.
  • Ook bij het vieren van de verjaardagen zijn er vaste afspraken. In het begin van het schooljaar krijgt u hierover een brief. Gelieve op de verjaardag van uw kind geen snoep meer mee te geven in zakjes.
  • Het is ook een goed idee om de tussendoortjes van uw kleuter mee te geven in een herbruikbaar doosje. Dat beperkt ook het afval op school zoals plastiekfolie,…
  • Voor de kleutertjes die over de middag boterhammen blijven eten : onze boterhammetjes stoppen we in een brooddoos (niet in aluminiumfolie) en ons drankje liefst in een drinkbus. Ook in onze brooddoos horen geen snoepjes thuis!
  • Ook in onze klas doen we ons best om de kleutertjes afval te leren sorteren. We hebben hiervoor verschillende vuilnisbakjes. Jong geleerd is oud gedaan!
Advertenties