Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Gezondheidsbeleid

In het kader van het gezondheidsbeleid van onze school willen wij ook al onze kleinsten bewust maken van gezonde voeding. Want gezonde voeding kan ook lekker zijn…

  • Zoals in de klasafspraken staat vermeld houden wij onze tussendoortjes zo gezond mogelijk. ’s Morgens eten we fruit (indien nodig geschild en gesneden in een doosje). Koekjes mogen in de namiddag, maar niet met chocolade.We stoppen onze koekjes in een doosje en brengen geen verpakkingen mee. Chips en snoep worden niet als tussendoortjes in onze klas gegeten. Yoghurt en platte kaas kan wel, maar dan als dessertje voor de refter. Daar kunnen de kleuters rustig aan tafel eten en in onze kring is dat wat moeilijker.
  • Om gezondere voeding voor kinderen te stimuleren zitten we weer in het project met Colruyt en krijgen onze leerlingen elke woensdag gratis fruit. Dus uw kind hoeft die dag geen fruit mee te brengen.
  • Als drank brengen we enkel nog water mee naar de klas. En willen we helemaal milieubewust zijn, dan brengen we ons drankje mee in een drinkbus. Zo hebben we minder afval. Voor de refter mag eventueel melk. Frisdrank en fruitsap zien we liever niet.
  • In de klas zijn bekertjes aanwezig voor de kleuters die tussendoor dorst hebben en water van de kraan willen drinken.
  • Ook bij het vieren van de verjaardagen zijn er vaste afspraken. In het begin van het schooljaar krijgt u hierover een brief. Gelieve op de verjaardag van uw kind geen snoep meer mee te geven in zakjes.
  • Het is ook een goed idee om de tussendoortjes van uw kleuter mee te geven in een herbruikbaar doosje. Dat beperkt ook het afval op school zoals plastiekfolie,…
  • Voor de kleutertjes die over de middag boterhammen blijven eten : onze boterhammetjes stoppen we in een brooddoos (niet in aluminiumfolie) en ons drankje liefst in een drinkbus. Ook in onze brooddoos houden we het gezond en horen zeker geen snoepjes thuis!
  • Ook in onze klas doen we ons best om de kleutertjes afval te leren sorteren. We hebben hiervoor verschillende vuilnisbakjes. Jong geleerd is oud gedaan!
Advertenties