Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Gediplomeerde piraten!

Zo kunnen wij ons vanaf vandaag noemen, want we hebben allemaal ons diploma van piraat behaald! Verkleed als piraat kwamen we vandaag naar school en we wisten dat het zwoegen en zweten zou worden want er stonden ons nogal wat opdrachten te wachten…
Bovendien zou er vandaag een medaille worden uitgereikt voor de ‘stoerste piraat’ en dat leek ons wel de moeite om al op voorhand een beetje te oefenen voor de camera. We hadden er allemaal ontzettend veel zin in.
De spanning was al direct aanwezig, want kapitein Stekkebeen (die vorige week al een brief aan Jules had bezorgd om te zeggen dat hij zijn schat kwijt was en die waarschijnlijk op onze school lag) had deze keer een brief in de klas van juf Karin gelegd. Daarin stond dat we eerst moesten bewijzen dat we de naam ‘piraat’ waardig waren vooraleer we de schat mochten zoeken. En dat betekende dat we toch wel enkele proeven moesten uitvoeren : klimmen, kanonballen afvuren (al waren dit wel voor de veiligheid gewone ballen!), springen op het dek, lopen over een wiebelende loopbrug, schelpen zoeken,… Als opwarming zongen we ons piratenlied en dan deden we ons uiterste best en slaagden moeiteloos voor de test! En nu konden we eindelijk de schat gaan zoeken. Die zat verstopt in onze schooltuin en het was uiteindelijk Ahmed die hem vond. Proficiat, piraat Ahmed, wat heb jij goede ogen! Groot was de verrassing toen de schatkist open ging want daar zaten goudstukken in en die waren nog eens van chocolade ook. Dus lekker smullen… want voor één keertje mochten we wel chocolade eten (een piraat neemt het toch niet zo nauw als het om gezonde tandjes gaat!).
Na de middag hadden we toch wel wat kriebels in onze buik, want wie zou nu de stoerste piraat van het jaar worden? We hadden wel wat concurrentie, want de kleuters van de 2de en 3de kleuterklas deden ook mee en daar zaten toch wel hele stoere en sterke piraten tussen. Juf Nadja deed voor hoe je heel stoer kon kijken en dan was het aan ons. We lieten ons niet kennen en toonden dat je niet groot moet zijn om stoer te doen!
Uiteindelijk werd Mauro van de 2de kleuterklas verkozen tot ‘stoerste piraat’. Hij overtuigde ons met zijn stoere en boze blik en ook nog eens met zijn tattoos. Proficiat hoor, Mauro, jij wordt later vast piratenkapitein. Doe zo verder!
Nu konden we wel wat ontspanning en plezier gebruiken… en daarom dansten wij allemaal samen op onze piratenbeentjes, die stilaan toch wel een beetje moe begonnen te worden. Maar we waren niet te moe om ook nog eens een waterijsje te eten. Lekker fris ook al was het dan niet zo warm buiten!
Deze spetterende dag werd afgesloten met het uitreiken van ons piratendiploma en dat hadden we dubbel en dik verdiend!
Proficiat aan al mijn kleine piraatjes en ik weet zeker dat jullie deze nacht allemaal heel goed zullen slapen…..

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Commentaren op: "Gediplomeerde piraten!" (1)

  1. Emmy Martens zei:

    Dit was een super leuk thema voor onze Dries! Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s