Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Vandaag gingen we met de bus op uitstap naar de knuffelhoeve van Puyenbroeck. Gepakt en gezakt met onze rugzak vol lekkers vertrokken we voor een dag vol plezier. En dat plezier begon al toen we het treintje zagen dat ons naar de hoeve zou brengen.
Wat was dat een ervaring… en een putje of een bochtje meer zorgde bij ons voor heel wat gelach!
Onderweg zagen we al heel wat dieren van de boerderij lopen zoals paarden, koeien, schapen en geiten.
Boer Erik en boerin Malou stonden ons al met een lach op hun gezicht op te wachten. Ze waren even enthousiast als wij om aan de knuffeltocht te beginnen. Jules werd al direct de beste vriend met boer Erik en mocht op zijn schouder zitten om naar de dieren te gaan. En dat was een ware ervaring… We gingen eerst naar schaap Milla en haar schattig lammetje. Milla had haar winterjasje nog aan (en dat kon ze ook goed gebruiken, want het was wel wat koud vandaag) en natuurlijk mochten we aan haar wollen vacht voelen. We mochten haar ook eten geven, al waren er toch een paar kindjes die Milla net iets te groot vonden… Daarna gingen we naar het kippenhok en daar maakten we kennis met Filiberke, de haan. Er waren ook twee kippen en natuurlijk dacht de juf dat die Rozemieke en Annemieke zouden heten, maar neen hoor… ze heetten Sofie 1 en Sofie 2. Bij de kippen liep ook een grote kalkoen.
Uiteraard kregen ook zij van ons wat lekkers om te eten. Van het kippenhok vertrokken we naar de weide van de geitjes. Daar liep mama Loes met haar 3 kleine geitjes, die heel gulzig van mama’s melk dronken. Gelukkig kreeg mama Loes toch nog de kans om eens bij ons te komen snuffelen en een voorraadje eten op te doen zodat ze er sterk op stond voor haar kleine sloebers.
Toen kwamen de konijntjes aan de beurt. Stampertje en Langoor lieten zich gewillig aaien door de vele kleine handjes. En als kers op de taart kregen we ook nog eens kuikentjes te zien die pas nieuw waren op de boerderij.
Boer Erik vertelde ons heel wat over de verschillende dieren, over de wol van het schaap, het ei van de kip, over het hooi en het stro,… kortom we werden heel wat wijzer.
Maar van al dat luisteren en denken, daar kregen wij toch wel grote honger van. Dus gingen we gezellig picknicken in de speeltuin. En reken maar dat onze boterhammen snel op waren, want de mooie speeltuigen waren toch heel erg uitnodigend. We hebben er dan ook met alle plezier gebruik van gemaakt en ruzie maken… dat stond vandaag niet in ons woordenboek! Daarvoor was de speeltuin veel te leuk! En onze verrassing (kleurpotloodjes) die we kregen, namen we met plezier mee als herinnering aan deze mooie dag.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s