Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Vandaag gingen we als echte tuinmannen en -vrouwen aan het werk om te zaaien in de klas. En je bent pas een echte tuinier als je goed voorbereid bent… en dat waren we zeker! In de loop van het thema hadden we al tuintjes gemaakt in onze zandbak met nepbloemen, hadden we al een groententuin aangelegd met zachte knuffelgroenten, hadden we een eigen bloempotje geschilderd en versierd en hadden we ook al naar verhaaltjes geluisterd ivm zaaien en planten. Bovendien hadden we op prenten kunnen volgen hoe we echt aan de slag moesten.
Nu kon het zeker niet meer mislukken!
We begonnen met de zonnebloemen. In een potje mochten we potaarde scheppen, met onze vinger maakten we gaatjes en daarin mochten we een pitje stoppen. Dat was niet zo moeilijk. Met de gieter maakten we de aarde een beetje nat en we zetten het potje in onze mooie bloempot. We zaaiden in grote potten ook nog worteltjes en sla en zetten ook nog kleine moestuintjes met allerlei groenten klaar.
We zaaiden ook nog tuinkers maar daarvoor hoefden we zelfs geen aarde te gebruiken. Dat deden we op lekkere zachte watten met daarop de zaadjes en dan maar water geven.
En nu?… Wachten, wachten, en nog eens wachten, want uit ons verhaaltje uit Het gat in de haag weten we dat we een beetje geduld moeten hebben en dat bloemetjes niet zomaar van de ene op de andere dag hun kopje laten zien! Behalve als Victor en Abdul in onze klas zitten natuurlijk, want die wilden deze morgen de juf eens foppen. Ze hadden stiekem nepbloemen in de emmer met potaarde gestoken en maakten de juf wijs dat de bloemen al waren gegroeid! Die kleine kapoenen toch…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s