Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Olivier en het Brulmonster

Vandaag kwam Frank Daenen bij onze kleuters op bezoek. Frank is illustrator van prentenboeken en kwam het boek Olivier en het Brulmonster voorstellen.
Wij waren al een klein beetje voorbereid want in de klas hadden we al het Monsterlied beluisterd en hadden we ook al eens goed kunnen brullen en grommen, maar nu waren we vooral benieuwd naar het verhaal en de tekenaar.
Frank begon met het tekenen van enkele leuke figuren die we stap voor stappen zagen groeien op het grote scherm. We vonden ze super leuk en toen er een gek monster werd getekend was het tijd voor het verhaal. En weet je wat er zo leuk was? We mochten zelf een stukje van het verhaal doen, want elke keer als Frank zijn hand opstak, mochten wij hard brullen. Leuk toch?
Met open mond zaten we te luisteren naar het spannende verhaal van Olivier die bij zijn oma en opa gaat logeren en midden in de nacht een monster hoort brullen.
Oma kan hem niet helpen en als ze samen met Olivier op zoek gaat, is er geen monster te zien. Maar als Olivier zijn opa roept, weet die wel waar hij het monster kan vinden… in zijn bed, want het brullen blijkt oma te zijn die snurkt! Grappig verhaal, hoor.
Samen met Frank en zijn gitaar hebben we dan nog het Monsterlied gedaan en mochten de kleuters zelf ideetjes geven voor tekeningen. Zo koos Angelina voor een bloem, Berre voor een vlinder, Imke voor een kindje en de juf… voor een draak (en Frank maakt er een lieve draak van!).
We kregen als afsluiter een exemplaar van het boek, een poster en voor elke kleuter een mooie deurhanger die we thuis kunnen ophangen. Bovendien krijgen we de tekeningen ook doorgestuurd zodat we ze in de klas nog mooi kunnen inkleuren als herinnering.
Bedankt, Frank, voor de mooie lezing en we hopen jou zeker nog eens terug te zien!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s