Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Grappige clowntjes troef!

Vandaag was het weer rode-neuzen-dag bij onze kleinste kleuters. Dat betekent dat er enkel clowntjes (en daarmee bedoelen we kleine sloebers met een rode neus) naar de klas mochten komen (al waren er toch wel een paar binnengeslopen zonder rode neus!). Sommige kleuters hadden zich uitgedost als een echte clown met een grappige hoed, leuke kleren of een mooi geschminkt gezicht. Het was prachtig om te zien… Ook Jules was in orde en had zijn rode neus opgezet. Flink hoor, Jules!
En dan kon de dag beginnen, want als we ons (rode)-neuzen-diploma wilden halen dan moesten we er ook iets voor doen! Om de spieren alvast een beetje op te warmen zijn we gestart met ochtengymnastiek. Op vrolijke circusmuziek strekten we onze armen, onze benen,… eigenlijk heel ons lichaam hebben we gebruikt om in vorm te komen voor het grote werk. Want de volgende stap waren de circusoefeningen: onder banken kruipen, evenwicht bewaren op een touw, koprollen, en nog veel meer oefeningen die een echte clown waardig zijn. En dat clowntjes ook zeer goed kunnen dansen, dat bewezen we door samen met een vriendje een heus dansje te doen.
Tijd om een beetje vitamientjes op te doen… En dat deden we met onze tutti-frutti van vandaag en dat waren lekkere gezonde sinaasappels! Wat hebben onze clowntjes gesmuld!
Een super snel muziekje zorgde na de speeltijd voor heel wat plezier en gelach en dat was ook een van de proeven voor ons diploma namelijk ‘grappig zijn’. Een spelletje in de kring met een hoed zorgde voor een mooie afsluiter van de voormiddag en reken maar dat iedereen zijn diploma behaalde! En daar zijn we super trots op, want een leven als een clown lijkt ons het leukste wat er is!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Commentaren op: "Grappige clowntjes troef!" (1)

  1. Emmy Martens zei:

    Bedankt Juf dat Dries toch nog leuke “clownmomentjes” heeft mogen meemaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s