Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

En rollen maar!

In ons thema ‘Rijden en rollen’ willen we natuurlijk ook rond rollen heel wat ontdekken. Daarom brachten de kleuters en de juf een heleboel spulletjes mee die we konden bekijken en vergelijken. Hoe komt het dat iets kan rollen, kan de ene bal sneller rollen dan de andere, kunnen alleen ballen rollen,…?
Een ontdekbak met rollen en ballen stond uitnodigend op ons te wachten. Zo leerden we spelend dat er dikke en dunne buizen waren, grote en kleine balletjes, dat grote ballen niet door de kleine buisjes konden,… maar vooral dat balletjes heel goed kunnen rollen! Gelukkige belandden ze wel in een grote bak.
Buizen en balletjes tegelijkertijd hanteren was niet altijd zo gemakkelijk, daarom maakten we een buizenmachine. De kleuters kozen zelf de buizen van verschillende dikte en de juf stak ze vast in een grote doos. En reken maar dat onze machine heel erg in trek is…
In de creatieve hoek ontdekten we ook dat balletjes door de verf kunnen rollen en dat dit voor een heel mooi effect kan zorgen. Heen en weer met een groot deksel van een doos en de kleurtjes lieten zich leiden door de rollende balletjes. Zo zie je maar… techniek en kunst vullen elkaar perfect aan!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s