Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Vandaag gingen we weer op stap al was het deze keer niet zo ver. We gingen namelijk tot aan de straat voor onze school om te leren hoe je correct oversteekt. We wisten al een klein beetje waarop we moesten letten, want de juf had al een verhaaltje verteld van een heel onvoorzichtig hondje dat zomaar de straat op liep… Dat vonden wij niet zo slim van dat hondje, dus waren we extra gemotiveerd om het zelf goed te leren.
We hebben eerst de straat eens goed bekeken en zagen dat er de weg was voor de auto’s en het voetpad voor de voetgangers. We merkten dat er een verkeersdrempel was om de snelheid van de auto’s een beetje in te tomen. En we zagen ook het zebrapad en daar mochten wij dan eens op oefenen. Eerst ging juf Ingrid (met haar fluohesje en bord) op de weg staan om het verkeer tegen te houden en zo konden wij veilig oversteken.
Maar toen moesten we het zelf doen. Eerst goed naar links kijken, dan naar rechts… Geen auto’s te zien, dan mochten we oversteken. En kwamen er wel auto’s, dan stopten die heel netjes voor ons. Bedankt, lieve autobestuurders, dat jullie zo aan ons denken door goed uit te kijken en niet te vlug te rijden aan onze school!
Ook in onze klas kunnen wij nog een beetje oefenen, want daar is het ook net een straat. We rijden er lustig rond met onze brommers, fietsen, steppen,… maar we moeten hier ook wel uitkijken voor het zebrapad en het verkeerslicht. En om ongelukken te voorkomen volgen we best de pijltjes die de richting aangeven. Opletten geblazen dus!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

Commentaren op: "Jong geleerd is oud gedaan!" (1)

  1. Ԍreat work! That iss the kіnd of info that are ѕupposed to be sharеd around tһee web.
    Shame on the seek engіnes for no longer positioning
    this submit upper! Come on over and Ԁiscuss with mу site .
    Thank you =) https://www.jargoneer.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s