Klasblog van juf Annick (K1B – Basisschool De Reigers, Zelzate)

Vandaag gingen we op stap naar de markt. Daar gingen we lekker gezond fruit kopen. In de klas hadden we reeds besproken wat we nodig hadden en dat konden we goed onthouden door de kaartjes van de juf. Daarop stond het fruit en het aantal dat we moesten vragen aan het kraam. Ja, je leest het goed, we moesten het zelf vragen!
Als flinke voetgangers stapten we netjes op het voetpad en staken we ook voorzichtig over op het zebrapad. Jules was ook weer van de partij, maar stappen moest hij niet doen want hij mocht lekker in onze boodschappentas zitten. Enkele kleuters kregen het kaartje voor het fruit en konden perfect vragen wat ze wilden (al moest er nog wel eens nageteld worden). De meneer van het kraam kon ook goed tellen, hoor, want hij stopte telkens de juiste hoeveelheid fruit in het zakje. Hij is vroeger zeker ook bij ons naar school geweest!
Onderweg naar onze school passeerden we nog vele kraampjes en de juf kocht voor thuis nog een rozijnenbroodje. En wij hadden daardoor ook geluk, want van de mevrouw van het broodkraam kregen we allemaal een lekker snoepje. Bedankt, hoor!
In de klas hebben we natuurlijk geproefd van het fruit en we lieten ook nog een beetje voor morgen. Mmmm, wat was dat lekker! En dan moest het lekkerste nog komen, want de appeltjes hebben we gebakken in de pan. Natuurlijk mocht elke kleuter zelf proberen om de appeltjes te snijden en  dat was toch wel niet zo gemakkelijk.
De appeltjes werden gebakken, over potjes verdeeld, een klein beetje suiker erover… en smullen maar!
En na het koken en eten kwam ook nog de afwas en twee stoere jongens namen dit voor hun rekening. Abdul en Victor rolden hun mouwen op en wasten alles keurig af. Dat worden zeker later goede huisvaders!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Commentaren op: "Met z’n allen naar de markt!" (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s